Overladen en mengen

Veilig en nauwkeurig

Stubbe heeft ruime ervaring met het overladen van verschillende producten. Ook het overladen van tot 150 graden verwarmde producten behoort tot de mogelijkheden. Door het gebruik van gescheiden pompen, pomptypes en slangen wordt de kwaliteit gewaarborgd per productgroep.

Met het neutraal overladen van producten bedienen we producenten, handelaren en distributeurs. Wanneer een opdrachtgever bijvoorbeeld grondstoffen heeft besteld en deze niet direct kan ontvangen, verzorgt Stubbe middels het overladen de tussentijdse opslag. Ook transport en afvullen kan Stubbe verzorgen in combinatie met het overladen. Stubbe ontzorgt hiermee de opdrachtgever.

Het overladen wordt op een van onze jaarlijks geijkte weegbruggen uitgevoerd. Onze weegbruggen wegen op 20 kg nauwkeurig. Na elke overlaadopdracht wordt een weegbon naar de opdrachtgever verstuurd.

Filteren

Tijdens het overladen kan gebruik worden gemaakt van een filter om deeltjes (particles) uit het product te filteren. Stubbe beschikt over de volgende filters:

  • GAF-filterzakken van 1 tot 800 micron
  • Filtercartridges van 0,5 tot 90 micron
  • Kaarsenfilters van 10 tot 40 micron

Mengen

Met overladen kunnen ook verschillende producten gemengd worden in een tankoplegger of tankcontainer. Stubbe kan de producten daarnaast homogeniseren door rond te pompen. Een product wordt dan uit de losleiding aan de onderkant via het mangat weer in de tank gepompt.

Hiervoor hebben wij de volgende mogelijkheden:

  • Borrelen met perslucht
  • Borrelen met stikstof
  • Mixen met een EX-proof elektrische mixer voorzien van twee roerwerken
  • Mixen met een persluchtmixer voorzien van twee roerwerken
  • Homogeniseren (tot 24 uur lang rondpompen)

Deze activiteiten zijn ook mogelijk voor accijnsproducten en producten waar nog geen invoerrechten over betaald zijn. Stubbe beschikt hiervoor over een AGP-vergunning (accijnsgoederenplaats) en een AEO-vergunning.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden