Afvullen

Van groot naar kleiner

(Of omgekeerd: Van klein naar groter)

Stubbe Logistiek vult uw drums, IBC’s en jerrycans met aandacht voor veiligheid, duurzaamheid en hygiëne. Van oudsher is Stubbe gespecialiseerd in het afvullen van oleochemische producten met een hoge viscositeit in verwarmde toestand.

Om de kwaliteit van het product zeker te stellen, gebruikt Stubbe verschillende aanvoerlijnen, zodat de productengroepen van elkaar gescheiden blijven. Om zeker te zijn dat de productie vrij is van water, wordt vooraf in overleg met de klant een voorloop genomen, zodat de lijn ‘gespoeld’ is met het product voorafgaand aan het daadwerkelijke afvullen. Deze voorloop wordt vervolgens op een duurzame manier afgevoerd.

Tijdens het afvullen kan bovendien op elk gewenst moment een monster genomen worden. Om te zorgen dat dit zo schoon mogelijk gebeurd, neemt Stubbe de monsters direct uit de afvullans. Zo is er geen risico op contaminatie.

Zodra het afvullen is afgerond, worden de lijnen grondig gereinigd. Met ons Clean In Place-systeem (CIP) stroomt water en zeep met 80 graden door de leidingen en afvullanzen om ze vervolgens droog te blazen. Zo starten we elke nieuwe afvulling met een compleet gereinigd systeem.

Stubbe kan desgewenst de inkoop van drums & IBC’s uit handen nemen.

Afvullen drums

Het afvullen van drums (met producten tot 180 graden) is een volautomatisch proces. Drums worden na het afvullen indien gewenst voorzien van een stikstofdeken om imploderen door afkoelen te voorkomen. Vervolgens worden de drums automatisch op pallets geplaatst en voorzien van een cordstrap. De pallet met drums wordt vervolgens ingeslagen in het magazijn van onze partner Zijderlaan, dat door middel van een rollerband direct verbonden is met onze afvullijnen.

Afvullen IBC’s

Het afvullen van IBC’s is een semi-automatisch proces. De IBC’s worden middels een heftruck op de rollerband gezet, waarna ze naar de afvul-operator gaan. De afvul-operator plaatst de IBC’s onder de afvullans en start het afvullen. De IBC’s worden voorzien van een of meerdere klantlabels en de deksel bij de vulopening wordt na sluiting verzegeld met een kunststof (blanco) zegel.

Specialistische locaties

In totaal beschikt Stubbe over drie afvulmachines: twee in Stolwijk en één in Gouda. Daarbij heeft elke locatie zijn eigen specialiteit.

Locatie Stolwijk

Onze locatie in Stolwijk beschikt over een volautomatische vatenafvulmachine en een semi-automatische IBC-afvulmachine. Hiermee worden zo’n 600 drums & 200 IBC’s per dag afgevuld.

Tijdens het afvullen van drums & IBC’s kan in Stolwijk in-line een filter worden geplaatst, zodat ongewenste vaste deeltjes niet in de verpakking terecht komen. Er kunnen filters van 0,5 tot 800 micron geplaatst worden, afhankelijk van de wens van de opdrachtgever.

Locatie Gouda

Onze locatie Gouda beschikt over een palletvuller. Hier kunnen drums op pallets worden afgevuld, alsmede IBC’s. Ook jerrycans van 10 tot 25 liter kunnen per stuk worden afgevuld.

In Gouda vullen we kleinere batches af en speciale producten die bijvoorbeeld zeer viskeus zijn en met lage temperatuur via een filter afgevuld moeten worden.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden