Verwarmen

Op tijd & gecontroleerd op temperatuur

Producten die bij kamertemperatuur gestold of te viskeus zijn om verder te bewerken kunnen bij Stubbe verwarmd worden. Tankcontainers en tankopleggers kunnen verwarmd worden met:

  • Stoom
  • Warm water
  • Elektriciteit

Stubbe heeft ook vier opwarmovens om drums en IBC’s met gestold of viskeus product te verwarmen.

Hieronder geven we je over deze methoden meer informatie.

Stoom

Met onze lagedrukstoom (1,5 bar) kunnen we producten gecontroleerd op laten warmen tot 130 graden. Met onze hogedrukstoom (4 bar) kan dat tot 150 graden.

Tijdens het verwarmen wordt de temperatuur gecontroleerd met behulp van een dipstick. De dipstick staat draadloos in verbinding met de stoomtoevoer. Wanneer de gewenste temperatuur is bereikt, wordt de toevoer automatisch uitgeschakeld. De temperatuur mag vervolgens 5 graden zakken. Hierna wordt de toevoer weer geopend om de gewenste temperatuur te bereiken.

Warm water

Gevoelige producten kunnen van eigenschap (kleur/samenstelling) veranderen bij een te hoge contacttemperatuur. Voor deze productgroep biedt opwarmen met warm water de uitkomst. De temperatuur van het warme water wordt in overleg met de opdrachtgever ingesteld op een veilige temperatuur.

Elektrisch

Voor elektrisch opwarmen van een product beschikt Stubbe over zes high-isolated tankcontainers waarin producten tot 200 graden opgewarmd kunnen worden. Ook tankcontainers van derden kunnen bij ons opgewarmd worden in combinatie met een van onze andere diensten.

Drum- & IBC-heating

Stubbe heeft vier opwarmovens om drums en IBC’s met gestold of viskeus product te verwarmen. Producten worden door middel van circulerende warmte vloeibaar of viskeus genoeg om te verpompen.

Drie van de ovens kunnen verwarmen tot 100 graden. Deze ovens hebben een capaciteit van circa 75 drums of 20 IBC’s en bevinden zich op onze locatie in Gouda.

In Stolwijk worden drums en IBC’s opgewarmd en omgepakt naar bulk. Op deze locatie plannen we de opdrachten wanneer er na het ompakken weer opnieuw afgevuld dient te worden via filter.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden