Stubbe verlengt samenwerking met Goudse Weekendschool

Namens Transportbedrijf Stubbe tekende directeur Peter van Vliet 17 september een samenwerkingsovereenkomst voor de komende 5 jaar met de Goudse Weekendschool. Stubbe werkt al ruim 10 jaar elk schooljaar mee aan een lesdag van de Goudse Weekendschool. Vanaf dit jaar wordt de samenwerking uitgebreid: Stubbe ondersteunt de Goudse Weekendschool nu ook financieel.

Inspirerende lesdagen

Stubbe verzorgt al meer dan 10 jaar inspirerende en leuke lesdagen voor de leerlingen van de Goudse Weekendschool. Op de locatie van Stubbe aan de   Edisonstraat in Gouda mogen de leerlingen kijken en vragen hoe alles werkt, zelf meerijden op een truck, een kraan bedienen en een container schoonspuiten. Ook vertellen de medewerkers van Stubbe de leerlingen hoe belangrijk zij goed samenwerken vinden binnen het bedrijf. En dat je daarvoor mensen met verschillende talenten nodig hebt.

Peter van Vliet, directeur Stubbe: ‘We werken graag samen met de Goudse Weekendschool omdat we het belangrijk vinden dat kinderen de kans krijgen rond te kijken in de wereld en ook echt praktisch aan de slag te gaan. We ervaren als team de dagen dat de leerlingen ons bezoeken echt als een feestje! Een echte win-win dus!’

‘We zijn heel blij dat Stubbe de komende 5 jaar bij ons betrokken blijft! De lesdag zit elk jaar top in elkaar en de financiële steun is voor ons voortbestaan van groot belang.’ aldus Nynke van den Brink, directeur Goudse Weekendschool.

De Goudse Weekendschool

De Goudse Weekendschool inspireert via afwisselende lesdagen een groep van ruim 60 leerlingen (11-13 jaar) uit alle wijken van Gouda. Denk aan lessen over Gezondheidszorg of Ontdek de bouw. Kinderen die meedoen ontdekken de wereld, krijgen meer zelfvertrouwen, werken aan hun sociale vaardigheden, vergroten hun taalvaardigheid en hun binding met de (Goudse) samenleving neemt toe. Hierdoor vinden ze makkelijker hun plek in de samenleving.

De Goudse Weekendschool kan bestaan door de samenwerking met de gemeente Gouda en een aantal actieve partners: bedrijven en organisaties uit de Goudse regio die meewerken aan lesdagen en financieel bijdragen.

Meer informatie en aanmelden leerlingen: www.goudseweekendschool.nl